Manja slova Veća slova RSS
>

Brigadni general Dakić u posjeti Oružanim snagama R. Turske

Brigadni general Dakić u posjeti Oružanim snagama R. Turske
Datum objave: 24.10.2019 14:05 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić boravi u zvaničnoj posjeti Oružanim snagama R.Turske. Tom prilikom sastao se sa načelnikom Generalštaba Turske generalom Jašarom Gulerom.


mod mod

General Dakić zahvalio se na pomoći i podršci Crnoj Gori i istakao da je saradnja između dvije Vojske na dobrom nivou kako bilateralno tako i na nivou inicijativa na kojima zajednički učestvujemo. Iskazano je obostrano zadovoljstvo projektima koje dvije Vojske realizuju, posebno u domenu obuke i školovanja i modernizacije.

Tokom razgovora Dakić je upoznao sagovornika sa aktivnostima koje Vojska Crne Gore sprovodi, posebno na planu modernizacije, obuke i učešća u međunarodnim misijama i informisao generala Gulera da je jačanje odbrambenih kapaciteta nacionalni imperativ. Sagovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji na Balkanu i zajednički konstatovali da je ključ stabilnosti i razvoja Balkana dobra regionalna saradnja i evroatlantske integracije.

mod

Tokom posjete general Dakić je obišao Komandu specijalnih snaga gdje su prezentovane mogućnosti i kapaciteti komande. Takođe, general Dakić je imao priliku i da posjeti renomirane kompanije iz oblasti odbrambene industrije i razgovara sa njihovim predstavnicima o mogućnostima koje kompanije pružaju na polju proizvodnje opreme i sredstava.

Služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane